Copenhagen Blues Festival er skudt i gang og varer til og med søndag d. 30. september.

Foto: Claus Hellgren Larsen

Så blev Copenhagen Blues Festival 2012 skudt i gang. Igen i år med et flot program af international bluesmusik, der når godt rundt i undergenrerne.

Første optræden på årets festival blev den unge Dave Herrero fra USA. Med residens i så markante bluesbyer som Jacksonville, Fl., Austin, Tx. og Chicago, Il., kan det næsten heller ikke gå galt. Med sig har han Felix Reyers, guitar, Ed Strohsahl, bas og Andrew Thomas på trommer, og de leverede også den ægte vare i Rødovre. Nede-på-jorden blues. Der er ingen grund til at gøre det så svært eller at få det til at se svært ud. Blues kan nemt swinge ved hjælp af ganske simple virkemidler. Det beviste Herrero og co. De havde valgt den elementære bluesrock, og åbnede med Dylan’s ”It Takes A Lot To Laugh, It Takes A Train To Cry”. Vi fik bl.a “After The Rain” og “Mean Old, Wicked World”.

Og alligevel var der plads til nogle gode guitarsoli, en trommesolo, lidt sing-a-long, og så havde det en god virkning, at den langsomme blues “Trouble Is My Middle Name” blev holdt i så lavt lydniveau, at Herrero kunne synge uden mikrofon og alligevel høres. Et mindre, men lydhørt publikum samt shoppinggæster med indkøbsposer fik fyraftensblues i den blå time før mørket og før lukketid. Men også en lovende åbning på festivalen. Et varieret sæt med sange, der var veloplagt spillet.

 

Rødovre Centrum. Onsdag d. 26.sept. 2012

http://www.daveherrero.com/herrero/HOME.html