Når nu solen svigter vore hjemlige himmelstrøg, så er der hjælp at hente. Du kan f.eks. sole dig i musik fra de varme lande.  Verdensmusikfestivalen tilbyder en overflod af musikoplevelser fra alle afkroge af kloden. Jeg valgte først brasilianske Clara Valente & Guilherme Gautreaux.(øverste foto) Selv om deres musik er meget elektronisk, så formåede de at sprede nogle glade rytmer og melodier.

WebBulgarerne Irfan har ligesom brasilianerne tidligere besøgt Danmark, og de benytter sig også af elektronik (herunder præindspillet lyd, loops, osv.), men mestrede samtidig talrige rigtige instrumenter. Kvintetten har en seriøs tilgang til musikken. De bygger deres egen musik op over polyrytmer, som vi kender fra Balkan, de benytter dronetoner og sang med mellemøstligt inspirerede melodier. Deres tekster er mest hentet i historiske begivenheder og myter, fortalte de. Irfans musik er ikke bare eksperimenter, men et vellykket, gennemarbejdet og moderne udtryk, som rykker i både krop og ånd – en slags ambient trance.

Jeg sluttede aftenen med det indiske ensemble Folks of Bengal, som også formåede at skabe en så tilpas varm stemning, at troen på en indian summer stadig er i live.

Irfan

Irfan