Paul Eastham

Paul Eastham

Det er mere almindeligt at bruge opvarmning (eller support, som det kaldes) i rocken end i rootsmusikken. Det er ellers en god ide: Publikum får mere musik for pengene, stemningen bygges op til hovednavnet, og opvarmningsmusikken får lejlighed til at nå et nyt publikum.

Den skotske singer-songwriter Davy Cowan (akustisk guitar/mundharpe/el-bastromme) startede aftenen med syv sange. Hans egen ”Will You Ever Learn” var den mest overbevisende. Tom Paxtons ”Rambling Boy” var derimod en kikser. Cowan har en god, men ordinær stemme, og måske skal han have bedre sange for rigtig at blive husket.

Engelske Coast har hjemme i Southampton, men gør sig i skotsk folkrock – eller celtic rock, som de selv kaldte den. I præsentationen bliver de sammenlignet med Runrig, og musikken er mest rock. Besætningen er Paul Eastham, sang, keyboards og guitar, Chris Barnes, percussion, Hamish Ferguson, bas, Andy Davey, guitar og Andrej Chernjavskij på trommer. De debuterede live i 2008 og har siden formået at tiltrække det store publikum, som bl.a. Mumford  & Sons og celtic rock har fået. Brugen af ekko/rumklang giver et flot lydbillede, uptempo-sangene giver energi, og opfordringerne til fællessang giver en fornemmelse af deltagelse.

Alligevel blev jeg ikke rigtig revet med. Flere af teksterne er en slags hjemstavnsromantik, som bedst kunne høres i ”Docks Of My Hometown”. Paul Eastham, komponerer og producerer bandets sange og musik, og han blev inspireret til en lille soloafdeling, en pianokoncert med Rachmaninov-stykker. Coast spillede så et enkelt nummer fra en kommende CD, men det var de velprøvede sange fra deres to tidligere CD’er, der rundede aftenen af.

En større turné i Danmark, som nu er ved at slutte, har muligvis gives mange nye fans, desværre er jeg ikke endnu ikke én af dem.

http://coastrock.co.uk/