Christina Martin har boet og turnerer jævnligt i Midteuropa, men først nu er det blevet til et par koncerter herhjemme i hhv. Kolding og Næstved. I USA og hjemme i Canada er hun en anerkendt singer-songwriter og har modtaget en række musikpriser.

christina

Hun har været professionel siden 2002, har optrådt i mange musikalske sammenhænge og på mange forskellige scener – lige fra små klubber til store festivaler. Hun har udgivet flere albums, hvor hun især er blevet kendt for sin storladne stil. De store produktioner har dannet baggrund for hendes lidt oppustede vokaler. Selv om hun betegnes som americana, så kan hun indimellem lyde som en musicalstjerne.

Derfor var det spændende at opleve hende i en mere intim, akustisk sammenhæng. Det klarede hun fint. Med flot guitarakkompagnement og harmonisang af Dale Murray kom hendes skolede vokalteknik og ekspressive udtryk til sin ret. Bortset fra en ABBA-sang, så var det hendes egne sange, som udgjorde repertoiret.

Hun havde en god kommunikation med publikum og fik den store sal til at virke helt hyggelig. Hun spurgte os om ideer til, hvad hun skulle se i lokalområdet og måske vil hendes facebookprofil afsløre, om hun valgte Gavnø Slot, Skovtårnet eller noget helt andet. Christina Martin fortalte om sit ophold i Austin, Texas, hvor hun havde lært at skrive sange og optræde, og hvorledes et par koncerter med Carole King og Stevie Nicks havde gjort dem til hendes store musikalske forbilleder.

”Jeg elsker break-up sange”, sagde hun, og det blev også en aften i det eftertænksomme hjørne, hvor de triste ballader stod i kø. Så meget at det kunne have været befriende med et up-tempo nummer eller en sjov tekst i Men vi blev under alle omstændigheder præsenteret for en stor ’balladeer’ og kan håbe, at det ikke bliver sidste gang, hun lægger vejen forbi Danmark.