Klub Geyser har i over 10 år været et københavnsk singer-songwriter hotspot i især musikeren Jakob Speakes regi. I det velbeliggende Islands Brygges Kulturhus ved vandkanten afholder klubben månedlige koncerter med lokale og turnerende musikere. Her er super faciliteter og et publikum, som nyder at lytte til originale sange.

Nanna Larsen

Aftenens program startede med en famlende og lidt nervøs Anders Hjernø, som blev et eksempel på en singer-songwriter, som endnu ikke helt formår at skelne sin privatsfære fra offentlig adressering. En slags begynderfejl, hvor hans introduktioner og tekster fremstår indforstået og mærkelige.

Nanna Larsen er derimod anderledes professionel. Hun har en længere solokarriere, optræder med sangskriverkollektivet The Mulligans og kunne oplyse, at hun snart tager på turné med Ivan Pedersen. Hun har en imponerende stemme og teknik, og hun forstår at formidle følelser via sin musik – både a cappella og med guitar og banjo.

Amerikanske Chris Staples (øverste foto) skriver sange med høj kvalitet. Det har han bevist på sine pladeudgivelser, og det beviste han også på Bryggen. Disse er velkomponerede poetiske og finurlige betragtninger afleveret på en afdæmpet og underspillet måde. Alligevel (eller måske derfor) lyttede publikum intenst. Han har otte pladeudgivelser bag sig og havde naturligt mest valgt sange fra sit seneste album Holy Moly. Staples fik hjælp af en musiker, der ikke blev præsenteret, men som tilføjede vokalharmonier, elguitar, percussion, rytmeboks med mere til lydbilledet. De sluttede af med en slags karaoke-parodi.

Jeg sprang aftenens sidste optræden HAAB over. Deres musik beskrives som indiepop og triphop og at bedømme på deres elektroniske line-up, så bød det ikke på rootsrelateret musik.

https://www.facebook.com/KlubGeyser