Folk-festivalen i Aarhus er i fuld gang. Tirsdag aften kunne man på Radar i Godsbanen få en helt unik og meget spændende, nyskabende oplevelse.

Kvartetten Sylfide stod for musikken med Helene Tungelund i front som harpespillende og en meget velsyngende vokalist. De øvrige musikere er den dygtige pianist Jonathan Fjord, violinisten Jonas Clausen og Emil Nielsen på bas, som sørgede for de musikalske rammer. Musikken blev suppleret af de to fascinerende dansere Ane Drewsen og Marie-Louise Schelde Handberg.

Bandet var placeret på en ”scene-ø” i midten af lokalet. Eneste belysning var små, blå LED-lys placeret på instrumenterne, så man kunne ane deres form. De to dansere bevægede sig meget yndefuldt svævende rundt om  scenen. Den ene med lys under skoene, den anden med en stribe op langs benene. Begge havde LED-lys placeret på deres overkrop, som gjorde det muligt at følge deres elegante dansen rundt, der dels foregik enkeltvis og som par.

Det hele sammensat i en flot scenografisk forestilling, hvor musik og dans smeltede sammen til en samlet helhed. Selv om dansen var en væsentlig part af oplevelsen, så var de nordiske folkemusiktoner i høj klasse. Helene Tungelund sang smukt og indtrængende og krængede sine inderste tanker ud for publikum, der sad placeret hele vejen rundt om scenen. Der var flere af tilskuerne, der deltog på dansegulvet under det sidste nummer.

Ensemblet forstod også at stoppe, da en publikummer fik et ildebefindende, så koncerten måtte afbrydes. God konduite fra hjælpere sørgede for, at vedkommende hurtig kom ud i den tilkaldte ambulance, og godt at publikum hurtigt fik at vide, at han havde det godt efter omstændighederne.

Men en fornøjelse at se et ungt band give sig i kast med en anderledes koncertform, hvor man både implementerede dansen som en vigtig part af den utraditionelle oplevelse og også udnyttede lys og mørke til en slags totalteater i koncertform.

Festivalen fortsætter til og med søndag, se: http://aarhusfolkfestival.dk/