Det irske band Beoga lever op til deres navn. Beoga betyder nemlig livlig på gælisk, og bandet har ved en række koncerter landet over med stort humør, energi og spilleglæde spillet traditionel irsk folkemusik på deres egen livlige facon.

Sean Og Graham demonstrerede stor dygtighed på flere instrumenter, mens Damian McKee styrede løjerne med sin harmonika. Liam Bradley var et fast ankerpunkt på piano, mens violinisten og sangerinden Niamh Dunne stod for de smukke vokaler undervejs i et varieret program.

Ved de første af bandets koncerter på Danmarks-turnéen var den kendte bodhran-spiller Dermot Sheedy med, og han gav bl.a. en flot solo på den irske tromme.

Beogas øvrige medlemmer mente, at Dermot Sheedy er den bedste irske bodhran-spiller, men til gengæld Irlands dårligste sanger! Bandet kunne også synge på dansk, da de sammen med publikum lod stemmebåndene lyde med de umiskendelige danske ord ”la,la,la”. Nej, humoren fejlede ikke noget. Heller ikke da Sean Og Graham i et nummer havde tre sekunder til at skifte fra guitar til harmonika, endda uden at spilde øl. Som bandets øvrige medlemmer ellers mener, at han plejer.

Beoga gav flere numre fra deres fjerde album ”how to tune a fish”, som udkom for nylig. Om det skrev Irish Music Magazine:

”It’s fair to say that nobody does this stuff better at the moment. Beoga deserve a place in my Top Ten with this release”.

Danmarks-turnéen har ført Beoga til bl.a. Halkær Kro, Portalen og Baltoppen. I aften spiller de på Bloomsdays Bar i København og slutter af i morgen i Haslev Folk Club.

 

http://www.beogamusic.com/beoga/home.html

Lissen og Per