Selv om det var Spil Dansk-dag, så var det den svenske trio Baskery, der indtog scenen i Viborg Teaters Musiksal, og det var der ingen af de tilstedeværende der fortrød, da bandet efter koncerten blev mødt med stående applaus.

Forud var gået en aften, hvor de tre søstre Greta, Stella og Sunniva Bondesson havde kørt med klatten så det bragede. Aftenens repertoire bestod af en passende blanding af numre fra debut-cd’en “Fall Among Thieves” fra 2008, og numre fra bandets nye album, der ventes at være på gaden i begyndelsen af 2011.

Blandt de nye numre var ”Nobody’s Really Nice”, der uden tvivl går rent ind hos de fleste, en ren ørehænger allerede første gang man hører den. Det samme kan siges om ekstranummeret ”Beat Up the Blues”, der er en dyst mellem mother of jazz og farther of blues, ligeledes fra det kommende album.

Der var genhørsglæde med blandt andre ”One Horse Down”, ”Out of Towner”, ”Haunt you”, ”Here to pay my dues” og kærlighedssangen ”Harsh” der handler om lillesøster Sunniva. Alle melodier i forfriskende opdaterede udgaver, og hele sættet et afvekslende mix af numre fra den første cd og den kommende, som det er værd at vente på.

De to ældste søstre Stella og Greta begyndte at spille sammen med deres far Janåke Bondesson i rockabillybandet Slaptones i 1999, inden de begyndte at stå på ”egne ben” sammen med deres yngste søster Sunniva. Da deres far fyldte 50 år forærede pigerne ham en banjo, men den er senere blev ”lånt”, så Greta nu spiller på den, samtidigt med at hun altid smider sko og strømper og barfodet betjener fodtrommen og lejlighedsvist også har en mundharmonika spændt på, så det er ”hele tre ting” på en gang, som hun styrer på glimrende vis.

Stella styrer gulvbassen med stor energi, engang imellem så enrgisk, at hendes lange hår kan sætte sig fast i hovedet på instrumentet!

På akustisk guitar er den yngste søster Sunniva, der oftest står i spidsen for vokalsangen. Men alle tre medlemmer af bandet synger ofte på alle numre og deres harmonier og stemmer går op i en højere enhed, så den energi og udstråling der kommer fra bandet, betyder at man ikke kan undgå at blive revet med. Genrén er en blanding af folk, rock, country, bluegrass med mere, så der er noget for enhver smag!

Når bandet ikke er på turne i USA, bor de tre søstre i tre forskellige lande. Stella bor i Stockholm, mens Sunniva holder til i Berlin, og Greta bor i Tavistock tæt ved Dartmoor-heden i det sydvestlige England.

 

Baskery, Viborg Musiksal 28. oktober 2010

www.baskery.com

www.myspace.com/baskery