Stor energi ved Tange Sø.

Baskery

Baskery

De tre svenske søstre Bondesson med Greta, Stella og Sunniva i aldersmæssig rækkefølge, tog Tange Sø Folk Festival med storm, selv om der ikke var en eneste krusning på vandet lige bag scenen.

Sunniva for fri udblæsning.

Sunniva for fri udblæsning.

Baskery gav en koncert i et hæsblæsende tempo, med højspændt mudret killbillycountrypunk. Men bandet var jo også helgarderet med vandkraftanlægget og energimuseet Tangeværket kun seks kilometer fra festivalpladsen. Så selv om der ikke var strømninger på søen, så var der på bredden.

Storesøster Greta styrede kraftfyldt banjo, guitar og diverse trommer, og oftest med et strengeinstrument samtidigt med trommerne, som hun  vanligt spillede på med bare fødder, foruden mundharpe og vokal.

Greta brugte både arme og ben...og mund

Greta brugte både arme og ben…og mund

Stella bankede heftigt løs på sin kontrabas. Selv om hun er den mest stillestående af søstrene, så sørgede hun for dybde og rytmisk stabilitet, mens lillesøster Sunnivas elektriske og fysiske udladninger gav nerve og fik pulsen i vejret, når hun svingede guitar eller ben eller sprang op på storesøsters stortromme.

Søstrenes har deres store styrke i velklingende harmonier og en forståelse og fornemmelse for hinandens musikalske drive. Kendte publikum ikke Baskery inden koncerten, kom de da til det, for der er kun musik på en scene ad gangen ved Tange Sø, så man kan nå at høre det hele.

MC Hansen

MC Hansen

Trioen udsender deres tredje album i løbet af efteråret, og præsenterede flere numre fra dette, så er man til Baskery kan man godt glæde sig. Forud for den svenske gruppe havde bl.a. MC Hansen været på den store scene. Den sydsjællandske musiker optræder ofte med sit dygtige band på mindre spillesteder, men de viste helt klart den fornødne klasse til også at kunne indtage den store scene. I MC Hansens repertoire kommer man vidt omkring. Fra Alaska via de amerikanske highways til Thyborøn og ender i Vestergårds Landbutik i Jungshoved. Men så har man også mødt skæve eksistenser, stinkdyr og høns undervejs!

I festivalteltet viste det lokale bane Modvind atter, at de efter næsten 30 års samspil er still going strong, og de kan stadig få folk op ad stolene – eller i dette tilfælde bænkene!