foto13461Spil Dansk Dagen blev i Galten markeret med to koncerter med det få år gamle band Barrow med Mikkel Bøggild som frontfigur.

Barrow er foruden singer-songwriteren og guitaristen  Mikkel Bøggild  musikerne Ole Albrechtsen på steelguitar, trommeslageren Eddi Jarl, Ole Møller på bas og korsangerinden Anne Hjort. Bandet gav de flestespil dd numre fra albummet Transition med dejlige, smægtende stemningsfyldte sange og toner i den americana- inspirerede musik med Barrows specielle blanding af folk og country.

Og bandet lever op til deres koncept fra vinyl-udgivelsen med autentisk musik, uden at elektronikken får overtaget. Der var følsomme melanskolsk ”Mary” og ”Passing through”, bandets nye video med sangen ”Slowly, slowly” der kan findes på youtube. Barrows måske mere kendte melodier er ”When the King returns”, ”When the day is done” og ”In the Wink of an Eye”. Men der var også plads til en ny sang, som er inspireret af stedet, hvor vinden blæser, så man får ondt i øjnene. Måske fra Mikkel Bøggilds fødeegn i Vendsyssel?

Mikkel Bøggild

Mikkel Bøggild

Selv om der altså udelukkende blev sunget på engelsk, så var det endnu et flot bidrag til Spil Dansk Dagen, som viser alsidigheden i den danskkomponerede musik med et dedikeret band, hvor det især var Mikkel Bøggild, der kom helt ud over scenekanten med sine kompositioner og budskaber.

Mikkel Bøggild glædede sig over muligheden for at komme ud og spille på steder og på tider, hvor musikken normalt ikke kommer. Og Galten Bio er netop blev renoveret med blandt andet nyt ventilationsanlæg, nye lækre stole, nyt lysanlæg og ny væg- og loftbeklædning, der giver en dejlig rumklang.

http://www.barrowsongs.com/