Baby Did a Bad Thing (øverste foto) er desværre sjældne gæster uden for Hovedlandet, men når det sker, så er det med at indfinde sig. Især når de ovenikøbet deler program med J. Tex.

J. Tex

Det føles som en evighed siden BDaBT i starten af 2020 udsendte deres debutalbum, som vi var meget begejstrede for her på Rootszone. Mange af os har sikkert oplevet kunstnere, som ikke kan indfri forventningerne og opnå samme vellyd på scenen som i et lydstudio, men dette var ikke tilfældet denne aften. Tværtimod. Bandet antydede det selv, og det var klart fra start, at de lød bedre live på langt de fleste sange. Læg så dertil den ekstra energi og det nærvær, som en koncert kan tilbyde, så får du en unik aften, hvor de understregede den professionelle musikalske udvikling, som de er inde i.

Baby did a Bad Thing

De spillede de fleste af sangene fra deres album og singler samt en helt ny sang. Det er et alsidigt repertoire af både stille ballader og de mere rockende sange, og frontfigurerne Eline Engholm, akustisk guitar, mundharpe og tamburin og Jonas Fjelsted på elguitar og resonator-guitar på skiftevis solosang og ikke mindst deres harmonisang, synes at stråle.

Desuden blev deres originale sange og musik kronet af et veloplagt, tæt og præcist sammenspil af resten af bandet: Casper Simonsen, trommer, Thomas Friis, bas og Michael Sort på guitar og pedal-steel. Min første, men absolut ikke sidste BDaBT-koncert. De fortjener større publikum og opmærksomhed, og mon ikke deres kommende optræden på DMA Roots Awards vil give adgang det?

J. Tex spillede et gedigent solosæt og også han bliver bare bedre. Hans sange vokser ved hver gennemlytning, og så har han udviklet en avanceret flatpicking-stil, der gør ham i stand til at få det til at lyde som både rytme- og sologuitar. Også han havde et godt tag i publikum, der i nogle timer kunne nyde ægte håndspillet musik i stedet for Kødbyens halloween-fester udenfor dørene. J. Tex og Baby Did a Bad Thing er to af de bedste danske americana-musikere og oplagte at matche på f.eks. en større turné.