Så er der kun små to måneder til! Vi er rigtigt mange, der glæder os og gerne vender tilbage år efter år. Musik over Præstø Fjord løber af stablen for 16. gang og byder som altid på nordiske folketoner, dans og stærke tekster. Man kan lære nye dansetrin på Dansetoppen, på Dansetræet kan man med udsigt over fjorden være med i kædedanse, synge med på middelalderballader og danse finske tangoer.

Musik (og dans) over Præstø Fjord

Viseteltet er stedet, hvor melodierne får ord, og det lille intime Bålhus er rammen om morgensang og fællessang. Desuden kan man deltage i Allespil og diverse workshops, hvor man kan blive klogere på samspil og på sit instrument, og man kan synge med på Søren Korshøjs stemningsfulde velkomstsang. Børnene får også deres, der er børneteater, leg i Farmorhuset og folk, der gøgler. For de romantiske er der kyssebænk, kulørte lygter og små musikalske kroge under træerne.

Søren Korshøj

Det ligger i festivalens DNA, at alle er tæt på musikken. Alle kan være med med fællessang, dansetrin eller eget instrument. Man er langt ude på landet, nattehimlen er mørk, stjernerne og de mange papirlamper lyser – og hvis man er heldig, kan man se morild i det fjerne. Her samles unge og gamle, og her lærer man af hinanden, finder gamle venner og deltager aktivt. Årets program er klart, og som man kan se på www.mopf.dk, rummer det mere end 30 koncerter med indspark fra amatører, professionelle og fra de mange unge fra ROD, FOD og Folkekons. De fleste musikere kommer fra Norden, men som noget nyt er der i år indbudt et fransk-canadisk band med arkadiske sange. Blandt andre navne er Dan Fägerqvist & Gunni Torp, Bülows Kvartet, Adine Fliid, Gunnar Kâllstrôm, Søren Korshøj og Perry Stenbâck, skotske Kevin Milles, M.C. Hansen, Kristine Heebøll og Timo Alakotila, Bragr og mange flere.

MC Hansen

Værtsparret Anne Grete og Søren byder os velkomne på deres mark og i deres baghave med denne hilsen: ”Glæd dig til at lytte, spille, synge, danse, kysse, kigge på stjerner, spise god mad, gå med bare tæer i græsset. Til at møde nye og gamle venner og til at opleve musikken – sammen!”

De opfordrer os til at købe billetter i forsalg nu, så arrangører og frivillige kan få ro i maven, hvad økonomien angår. Børn i følge med voksne får gratis entre, unge kommer ind til halv pris, og det samme gør folk, som bor i Tappernøje, et lokalt stenkast fra festivalen. Den normale pris for et fuldt festivalpas med adgang til alle herlighederne er 900 kr. Her er som vanligt nærliggende campingovernatning hos Gitte til en billig pris, ligesom der er bed & breakfast og andre logimuligheder i nærheden.

Så velkommen på Musik over Præstø Fjord!