Når Cæcilie Trier ved en gallakoncert 9. oktober skal have overrakt Ken Gudman Prisen 2011 i Amager Bio, bliver hun ikke kun den yngste, men også den første kvindelige musiker, der modtager den hædersfulde pris.

28-årige Cæcilie Trier har sine musikalske rødder fra sin far guitaristen Lars Trier. Hun begyndte at spille violin som tre-årig, men skiftede til cello, da hun gik i fjerde klasse. Desuden spiller hun keyboard og er både sanger og sangskriver.

Det var dog først, efter at hun havde rundet de 20 år, at hun begyndte at spille med andre, for som hun selv fortæller: ”Jeg var en late bloomer og blufærdig, hvad angik at spille med andre. Indtil jeg var i starten af tyverne, var jeg meget privat omkring det.”

Hun spiller i Chimes & Bells og i Choir of Young Believers, men har også spillet i mange andre sammenhænge. Ved gallafesten bliver der mulighed for at høre prisvinderen med begge hendes bands og desuden optræder Røde Mor, Marie Fisker, Trier-Sievert-Trier, Betting on the Mouse, 4 Guys From The Future, Atoi og Young Flowers Reunion, så det bliver en festforestilling med såvel mere nostalgiske som nye bands.

Tidligere modtagere af prisen:

2004: Aske Jacoby

2005: Per Chr. Frost

2006: Moussa Diallo

2007: Laust Sonne

2008: Wili Jønsson

2009: Klaus Menzer

2010: Lars Skjærbæk