santiano

Santiano. Pressefoto

Overskriften henviser til en bog, der blev skrevet i anledning af Danmarks nordligste festivals 40 års jubilæum for tre år siden. I år afholdes Skagen Festival fra 3. juli til 6. juli med både nye og kendte navne på programmet. Der bliver musikalske oplevelser, som bliver gode at høre – eller genhøre.

Siden 1971 har man afholdt Skagen Festival, og dermed er det Danmarks ældste musikfestival. De første koncerter blev holdt i ”Tuxens villa” fortrinsvis med norske og danske vise- og folkemusikere. Men der blev hurtigt pladsproblemer, og så rykkede man til den lokale badminton- og tennishal.

Sunniva Bondesson fra Baskery. Foto: Per Dyrholm

Sunniva Bondesson fra Baskery. Foto: Per Dyrholm

Nu har festivalen fem scener, hvor kendte danske navne som Folkeklubben, Habadekuk, La Porta Band, Stine Michel, Tørfisk, Mads Langer, Sys Bjerre med flere vil blive populære bekendtskaber. De  får følgeskab af to populære engelske bands Ahab og Coast samt af irske Tupelo og The Kilkennys, alle fire efterhånden gode kendinge af det danske festivalpublikum.

Et spændende og helt nyt bekendtskab er tyske Santiano, der kun har bestået i et par år, med en fem mands besætning, der fortrinsvis  synger og spiller sømandssange, irske ballader og egne numre. Det bliver Santianos første optræden i Danmark, medmindre de vinder det tyske melodi grand prix 13. marts. For så skal de jo en tur til København 10. maj!

Foruden de ovennævnte bands er der også musik fra Australien, Skotland, Italien og Sverige. Fra sidstnævnte kommer blandt andet de tre søstre Bondesson, kendt som Baskery. Men det bliver uden tvivl godt at se, uanset hvilken scene man vælger – og især godt at lytte til.

http://skagenfestival.dk/