Ny cd fra Helene Blum, som man skal falde i søvn til!

Det kan lyde lidt paradoksalt, men det er meningen, at man skal falde til ro og måske også i søvn til tonerne fra Helene Blums nye cd! Albummet indeholder otte nye salmer, hvor teksterne er skrevet af Iben Krogsdal, mens Helene Blum har komponeret musikken.

Titlen på albummet er også titlen på første nummer. Det henviser til et spørgsmål, som Iben Krogsdals ni-årige søn en aften ved sengetid filosoferede sig frem til. Og netop disse mange store spørgsmål har Iben Krogsdal forstået at fortolke med blidhed og kærlighed, så både børn og voksne kan få stor glæde af at lytte til ordene. Ikke mindst når man lytter til Helene Blums smukke stemme, der får tekst, musik og vokal til at gå op i en højere enhed uden at blive højtidelig eller umoderne.

Helene Blum har Jacob Dedenroth Broholm med på klaveret på fire numre, mens Helen Davis spiller harpe på to, ligesom guitaristen Mikkel Grue Nielsen og Kirstine Elise Pedersen på cello. Desuden medvirker Sune Haansbæk på guitar, Torben Sminge på flygelhorn og ægtemanden Harald Haugaard på violin – alle på et enkelt nummer.

Salmerne er skrevet til børn, og som Iben Krogsdal fortæller:

”Helene Blum er den, der allerbedst forløser mine tekster til falde-i-søvn salmerne. Der er en fantastisk tydelig sammenhæng mellem det, jeg har villet med teksterne, og den måde de er kommet til at lyde i musikken.”

Som udgangspunkt skal salmerne bruges, når børn skal puttes, da musik og tekster signalerer ro, og alligevel tager nogle store spørgsmål op, som først på sengekanten dukker op hos børnene.

”Iben Krogsdals tekster møder disse spørgsmål på en poetisk og åben måde”, forklarer Helene Blum.

Cden er udgivet på forlaget Alfa 2012

 

www.heleneblum.dk