Morten Alfred Høirup. Pressefoto. Musikeren og komponisten Morten Alfred Høirup skal en tur til vestkysten fra 21. maj til 1. juni, men det er ikke ved den jyske vestkyst der er tale om, men den amerikanske vestkyst.

Han skal spille sammen med den amerikanske violinist Ruthie Dornfeld, som også spiller med på Morten Alfred Høirups og Sonnich Lydoms nye cd.

Duoen lægger ud ved at deltage i Northwest Folklife Festival i Seattle, hvor ca. en kvart million mennesker deltager, og hylder folkemusikken. Her deltager mere end 7.000 musikere og dansere fra hele den nordvestlige del af USA. Høirup og Dornfeld skal også spille i Port Angeles i staten Washington ved Juan de Fuca Festival of the Arts, der afvikles fra 28. til 31. maj.

Der skulle også blive tid til at spille på et par andre spillesteder, og give interviews til et par radiostationer.

Morten Alfred Høirup fortæller: ”Ruthie Dornfeld og jeg har længe planlagt at mødes for at skrive musik til det album, som vi udgiver i 2011. Samtidige var vi så ualmindeligt heldige at både Folklife Festivalen og Juan de Fuca Festival, var interesseret i at få os på programmet. Ruthie Dornfeld og jeg har komponeret og spillet sammen i mange år, og jeg ser frem til samarbejdet og glæder mig i øvrigt til, at udforske Seattles usædvanligt spændende musikscene”.