Dreamers’ Circus spiller til ”Havets Fortællinger” på ny, nordisk fortællefestival.

Dreamer's Circus

Dreamer’s Circus

Festivalen på Vikingeskibsmuseet i Roskilde er i gang, men speeder op i de kommende dage. Fredag aften d. 26. september kl. 19.30 afholdes gallaåbning, og det er den fine fortæller og skuespiller Vigga Bro, der skyder aftenen i gang. Sammen med percussionisten Birgit Løkke tager hun os med på en rejse til fjerne lande.

Bagefter kan man opleve urpremieren på fortællekoncerten ”Skeletkvinden”. Til den har Dreamers’ Circus komponeret ny musik til en barsk og smuk fortælling, som den udtryksfulde fortæller Annemarie Krarup giver stemme. Hendes speciale er fortællinger fra den danske, nordiske og arktiske kulturkreds, og man kan godt regne med, at den prisbelønnede trio Dreamers’ Circus kommer op med spændende og fascinerende ny musik. Alt dette opleves med de imponerende vikingeskibe og Roskilde Fjord som magisk scenografi.

Programmet er hele weekenden spækket med fortælleevents, bl.a. med den irske fortæller Niall de Burca og engelsk-svenske Emily Parrish, der har Loke på programmet både i ord og musik. I det hele taget bydes på mange fortællekoncepter, eksempelvis brunch-, sejlads- og aftenfortælleevents og alt fra eventyr og myter til sagn og personlige beretninger. Fortællerne kommer fra Norden og lande, som vikingerne sejlede til. I Norden har havet og rejsen været identitetsskabende, og festivalens historier vidner om havets store betydning. Alle rum i museet vil emme af musik og historier, også det store nordiske telt lavvuen. Skal smagsløgene også forkæles, så serverer Café Knarr ’ny nordisk vikingemad’.

Det er glædeligt, men også oplagt, at musikken spiller med på Vikingeskibsmuseets fortællefestival. Den er støttet af Nordea Fonden, Nordisk Kulturfond, DJBFA og ROSA, og fortællingerne er for voksne og børn over 12 år.