Boys of The Lough. Pressefoto

Boys of The Lough. Pressefoto

Som sædvanlig et det et fint varieret og internationalt program, der er sat sammen til den årlige juni-folk-festival på Halkær Kro, som også sætter fokus på et rigtig godt økologisk køkken og vandreture i markerne. Det hele foregår fra d. 6. til 8. juni

Musikken starter fredag kl. 20 med færøske Kvonn, der følges af Peter Bastian i selskab med Hans Jørgen Christensen og rumænske George Michalache. Som om dette ikke skulle være nok, så står også Karen Mukupa på scenen sammen med sit band. Mon ikke man kan blive musikmæt og meget tilfreds her – men så alligevel glæde sig til næste etape lørdag.

Karen Mukupa  Foto: Per Dyrholm

Karen Mukupa Foto: Per Dyrholm

Lørdag kl. 13 byder de unge ”rødder” eller rettere sagt ROD på koncert, inden Sharon Weiss så bagefter holder amerikansk/dansk dance workshop. Efter nogle timers ”fri leg” – gåtur og gode måltider måske – spiller skotske Boys of The Lough op for at starte festen igen. Bagefter er det canadiske Yves Lambert (oprindelig fra det legendariske La Bottine Souriante) og hans bands tur, hvorefter finske Frigg runder en utvivlsomt fantastisk aften af.

Søndag rundes festivalen af med en afslutningskoncert, hvor både Kvonn, Boys of The Lough,  Frigg, Yves Lambert  og vores egen Morten Alfred Høirup byder op til masser af mere god musik. Et imponerende program med i al fald otte forskellige lande repræsenteret. Godt gået af den aktive musikforening omkring Halkær Kro ved Nibe.

www.halkaer.dk