Singer-songwriteren Rikke Lundorff sender i løbet af et par måneder sit tredje album ”Falling” på gaden.

Hun udgiver i samme forbindelse en helt speciel musikvideo med sangen ”Hometown”, og selv om både dette nummer og albummets 10 andre numre er på engelsk, så er cd’en en rigtig ”hjemstavnsplade” fortæller den 29-årige komponist og sangerinde.

På albummet, der er produceret af Henrik Marstal, medvirker Sabia-sanger Søren Huss på et nummer, ligesom der også er backing fra et seniorkor og et lokalt skolekor, alle fra Rikke Lundorffs hjemby Nyborg.

Rikke Lundorff fortæller om sin nye video, som hun glæder sig meget til bliver offentliggjort:

”Den er optaget i Nyborg Svømmehal, som vi lejede en weekend. Jeg var fastspændt fem meter nede under vandet, hvor jeg så ”sang” Hometown! Det var spændende, men også en stor udfordring og meget svært, men sjovt. Det var også et stort udstyrsstykke, da der jo var truffet mange sikkerhedsforanstaltninger og med lys- og kamerafolk i vandet til optagelserne, der varede i otte timer.”

Men dermed var det ikke slut. På videoen medvirker også en transvestit, en tatoveret dame, en kvindelig bodybuilder og en vagabond, alle symboler på at være anderledes og turde skille sig ud fra mængden.

Bag den spændende og anderledes musikvideo står Justin Ulbrichsen, som blandt andet er kendt for en serie reklamespots for TV2 Zulu.

Det gennemgående tema på Rikke Lundorffs produktioner er, at der skal være lidt at tænke over og en mening med tingene, og så kan hun kunsten at trække en rød tråd. Ikke kun på en enkelt cd, men fra det et album til det næste.

Da hun i 2007 udgav sit første album ”Don’t look up” i den planlagte trilogi, var coverets baggrund grøn. På den næste ”You might see yourself” var det gult, og på ”Falling” er det rødt.

En omvendt lyskurve, hvor man kan sætte de tre titler sammen til en sætning, og Rikke Lundorff forklarer: ”Man skal ikke tage alting alvorligt, for så kan det gå galt, og hvis man planlægger alt, kan man risikere at bremse sig selv.”

 

http://www.rikkelundorff.dk/