15. marts er der koncert på Dexter i Odense med Betina Følleslev som netop har udgivet et soloalbum under kunstnernavnet Solsort, anmeldt her på siden 8. februar. Men nu har hun samlet et meget kompetent band, hvor af flere af medlemmerne faktisk også medvirker på albummet.

Bandet består af MC Hansen på guitar og banjo, Rune Højmark spiller keyboard, på drejelire er Nicolas Simms, bas Nikolaj Wamberg og Jacob Chano på slagtøj.

Strawberry Blonde Pressefoto

Strawberry Blonde Pressefoto

Betina Følleslev fortæller: ”Mit Solsort-projekt er skabt i tæt samarbejde med min producer Michael Engman Rønnow fra Magic Music, og vi har planer om at spiller flere bandkoncerter med samme hold. Vi har endnu to andre koncerter i kalenderen, men de afsløres først senere. Planen er en tur til efteråret, og så har vi i øvrigt som trio også lige spillet nogle koncerter for et par uger siden. ”

Betina og hendes tvillingesøster Anja har også haft duoen Strawberry Blonde siden 2004, og hun tilføjer: ” Strawberry Blonde er ikke helt lagt på hylden, vi har skrevet en række nye sange, og så skal vi i gang med at skrive mere nyt materiale. Anja har også været lidt med på Solsort- indspilningerne. Bl.a. har vi skrevet ”Det vi længes imod” i fællesskab.

Det er ikke kun i de to ovennævnte projekter, at Betina Følleslev er aktiv: ”Et andet musikalsk projekt er Bjørnetjenesten, som er børnemusik i et miks af historier, fra dengang farfar var barn. Bjørnetjenesten spiller bl.a. koncert til ”Sommer i Farvergården” i juli i Odense, og til Musik over Præstø Fjord. Den består af undertegnede, Søren Korshøj og Mikael Fleron, og vi er godt i gang med at skrive materiale,” fortæller hun.

Men nu gælder det først koncerten onsdag aften på Dexter.