For mere end 30 år siden blev den første festival afholdt. Det foregik på det lille spillested Vognhjulet på Nørrebro, som også præsenterede balkanmusik og verdensmusik foruden dansk folkemusik til et danseglad publikum.

I de første 10 år var det som irsk/skotsk folkemusikfestival i weekenden, men så besluttede arrangørerne at udvide festivalen, så den begyndte allerede torsdag, og skiftede navn til Irsk Festival.

Arrangørerne, der alle arbejder på frivillig basis, har i år allieret sig med PH Café på Halmtorvet som Festival Café, og her vil der blive afholdt et par koncerter samt flere jamsessions i løbet af festivalen der begynder 4. november og slutter 7. november.

Fredag og lørdag står der to dobbeltkoncerter på programmet, og de bliver begge afholdt i det nye koncerthus i Københavns Kommunes Musikskole i Staldgade.

Ved den første koncert fredag spiller Buille og Karan Casey Trio, der tidligere på året kunne opleves ved Tønder Festivalen, og som netop nu er på turne i Schweiz, Sverige og Norge.

Lørdag er det så Gerry O’Connor & Nuala Kennedy, der sammen med Frankie Gavin and the New De Dannan står for festlighederne.

www.irishfestival.dk