Bluestoget i Strib 2013

Bluestoget i Strib 2013

Strib Vinterfestival tager hul på programmet for 27. gang torsdag aften 5. februar med Erik Grip-koncert i Strib Kirke kl. 19.30, og fra fredag aften går det løs med koncerter i de to haller. Her kan man bl.a. opleve H.P. Langes bluestog med Hugo Rasmussen og Benny Holst. Trioen Folkeklubben var et populært band ved sidste års festival, og det er lykkedes for arrangørerne at få trioen tilbage til Strib fredag aften.

Lørdag eftermiddag bliver heller ikke kedelig, mår FolkZone indtager scenen, og om aftenen står det svære valg mellem Poul Krebs, Paul Banks og Laura Mo kontra Sko/Torp, The Consolation og Brohus/Bechmann/Møller inden søndagens afslutning med Perry Stenbäck og Søs Fenger med deres respektive bands.

Denis McLaughlin

Denis McLoughlin

Men ind imellem kan man gå på den irske pub, hvor Denis Mclaughlin sørger for underholdningen med gæstemusikere. Og glem heller ikke at besøge cafescenen, hvor ikke mindre end 22 bands optræder, når festivalen er officielt åbent fredag kl. 18.30 på traditionel vis med deltagelse af Strib Skoles kor og orkester.

Cafescenen er det naturlige samlingspunkt, og nærmest en fest i festen, for her kan opleves mange forskellige genrer i løbet af festivalen. Allerede fredag aften kan opleves irsk og skotsk folkemusik, Lunau & Sund præsenterer singer-songwriter-folkpop, og der kan lyttes til folk, country, blues af flere kunstnere inden aftenen afsluttes med det up-coming band Heartlands fra det sydjyske. De gjorde sig flot bemærket under sidste års Tønder Festival ved at indspille et hyldestnummer til Carsten Panduro og Anni Lehmann.

Svend Erik Larsen fra FolkZone

Svend Erik Larsen fra FolkZone

Lørdag åbnes med Anders Rolands musik på flere strengeinstrumenter, inden blandt andre den kun 17-årige lokale sangerinde Cathrine Berg Lassen går på scenen, ligesom hun gjorde det to gange under Skagen festivalen 2014. Der bydes på americana, country, blues singer-songwritere, irske-skotsk musik ved Tullamore Tales, dansk spillemandsmusik med Maltekspressen og meget mere, og så slutter David Davies Band af søndag middag med en underholdende blanding af irsk, skotsk, gospel og americana.

Så med denne fest i festen kommer man ikke til at kede sig under den 26. vinterfestival i Strib.

Vil man gerne have en appetitvækker, så kan man lytte på www.radiofolk.dk og høre et to-timers nonstop program, som optakt til Vinterfestivalen, når man vil og hvor man vil!

Direkte link: http://www.radiofolk.dk/optakt-en-appetitvaekker-til-kommende-folkemusikbegivenheder/ 

http://www.strib-vinterfestival.dk/

Heartlands

Heartlands