Festival 2017 er slut, men Early Bird Billetter til 2018 sættes til salg mandag kl. 10

Her på Tønder Festivals sidste dag har jeg fundet det bedste sted at skrive disse linjer, nemlig i festivalens nye spejltelt, Bolero, hvorfra P5 har sendt direkte radio i to timer dagligt i tre dage. En masse af musikerne har været forbi til et kort interview og et nummer eller to, og netop som dette skrives, er det Anderson East (øverste foto). Den unge amerikaner har begejstret i både Telt 2 og i dag på Open Air med sin store soul- og bluesstemme trods det faktum, at han faktisk har været og stadig er syg. Alligevel dukker han op her, så jeg formoder, at han nu endelig kan tage sig et hvil. Anderson East var her også sidste år, og det har været et glædeligt gensyn her i 2017. East siger selv, at han allerede har opnået, alt hvad han drømte om, egentlig mere. At det fortsætter i de kommende år er der ingen som helst tvivl om.

Thomas Alstrup fra Jonah Blacksmith

Thomas Alstrup fra Jonah Blacksmith

Og lige nu kommer brødrene fra Jonah Blacksmith på scenen her i det hyggelige spejltelt – inden de spiller som sidste band i Telt 1, måske nok TF’s hjerte igennem de mange år, om ganske få timer. Det er en sjælden ære for et dansk band på en festival, hvor der i løbet af de foreløbig 43 år har været stort set alle topfolk-bands fra Irland, Skotland, England, USA og Canada. Det har der selvfølgelig også i år, og det vender vi tilbage til de næste dage.

Tønder Festivals ledelse udtrykte på et pressemøde tidligere i dag, at årets festival er gået fantastisk godt. Vejret har været varmt og solrigt efter en ellers ret så våd sommer, som i høj grad har besværliggjort opbygningen af den store festival – og publikum er strømmet til. Der er solgt 500 billetter mere end sidste år, og aldrig har her været så mange – og meget glade – mennesker på TF.

Skerryvore Fotos: Per Dyrholm

Skerryvore Fotos: Per Dyrholm

Allerede mandag d. 28. august kl. 10 starter billetsalget til Tønder 2018, og seks bands er allerede booket. Der bliver gensyn med skotske Skerryvore, men ellers er det lutter nye navne: Fra Alabama de velsyngende søstre The Secret Sisters og fra Utah 3Hat trio. Fra Cape Breton i Canada det traditionelle band Cóig, fra Australien singer/songwriter William Crighton – og så kommer Michael Falch & Dét Band. Disse billetter koster 1290 kr, for fire dage, mens det senere bliver 100 kr. dyrere. Du kan købe dem via www.tf.dk

Tønder Festival 2018 finder sted i dagene 23., 24., 25. og 26. august, som altid hen over den måneds den sidste hele weekend.