Fairport Convention. Pressefoto

Fairport Convention. Pressefoto

Det tilsyneladende utrættelige engelske folkrockband from way back when, Fairport Convention, giver den endnu en gang gas på danske spillesteder. Syv koncerter på otte dage bliver det til i denne omgang, og turen starter i Hjørring den 22. marts på Vendelbohus, hvor musikforeningen ”I Morgen er det Jul, Mor” står for arrangementet.

Medborgerhuset Toftebjerg i Them lægger scene til den 24., og dagen efter gør Huset i Aalborg det samme. 26. marts gælder det Ensted Folk & Viseforening i Aabenraa, hvorefter turen igen går nordpå. Nemlig til Fermaten i Herning 27., Posten i Odense d. 28. og som afslutning bliver det Viften i Rødovre lørdag aften den 29. marts.

Fairporterne – Simon Nicol, Dave Pegg, Rick Sanders, Chris Leslie og Gerry Conway – er klar til igen at spille nyt og gammelt fra en lang karriere, der har været kørende i mere end 45 år. Forresten har bassisten Dave Pegg haft en brækket finger, og derfor har hans søn Matt været en dygtig stand-in i den senere tid, men Dave skulle være klar nu. Bandets sædvanlige lange forårsturné i England løber fra 1. maj og stort set hver dag frem til 7. juni. Og i begyndelsen af august gælder det igen deres egen veletablerede, hyggelige festival i landsbyen Cropready i Oxfordshire. Kan være stærkt vanedannende.  De skal også i studiet og begynde på endnu en udgivelse af efterhånden mange, når Danmarksturneen er veloverstået.