Selv om Gangar har haft en kort levetid, har de allerede skabt en signaturdans, ”Træ-dansen”. Du låser ganske enkelt dine ben, løfter armene og svajer som et træ i vinden. Det første af de tre numre på ”Tre danser”, ”Fjellets melodi”, har gruppen lært af spillemanden Ola Løseth, og det er stærke sager, som sikkert vil fungere fint på et stort dansegulv.

”Gammel vals fra Rindalen” lader tydeligt lytteren fornemme, at her har vi et afsæt i folkemusikken. Der improviseres rocket over en fin gammel folkemelodi. I det sidste nummer, ”Reinlender fra Åseral” høres til sidst pladeforlaget Heilos kendetegn: Hjejlens kalden.

Frontfiguren, den violinspillende Mattias Thedens, voksede op i en folkemusikalsk familie, hvor han spillede norsk og amerikansk folkemusik helt fra niårsalderen. Saxofonisten Oskar Lindberget har en jazzbaggrund og har trods en ung alder allerede bidraget til 18 plader.

Guitarist Richard Max har en baggrund som trommeslager og hardcore fan af prog-metal, mens trommeslager Henrik Dullum er vokset op med rock. Endelig er der bassist Jonas Thrana Jensen, som kommer fra en blanding af rock og populærmusik.