Dublin Folk Festival kommer igen efter mere end 40 år, og det bliver allerede til november, nemlig fra d. 7. til d. 12. Festivalen finder sted i Liberty Hall. Line-up er Daoiri Farrell Trio, Dermot Byrne med trio, Ralph McTell, Brid Harper og Steve Cooney, Gemma Hayes, John Spillane, Scullion (stadig med Philip King, der har været med i musikverdenen (og TV/film) siden engang) og flere endnu.

DFF var ekstremt populær i nogle år og kendt for sin høje standard. Det var netop, da den irske folk revival var skudt godt i gang i slut-60’erne og 70’erne med bands som Planxty, Bothy Band, Clannad og De Dannan, og den eksploderede – og er heldigvis ikke stoppet. Men Dublin Folk Festival gjorde jo – og er altså nu tilbage!

Musiker og promoter Conor Byrne er manden bag initiativet sammen med promoting agency Singular Artists, og det har i lang tid været hans drøm. Byrne husker festivalen fra sin barndom, ikke mindst fordi hans mor, sangeren Eilish Moore, stod for den. Hun var meget aktiv i det sprudlende dublinske folkmiljø på især stederne The Meeting Place og senere Mother Redcaps, ligesom Slattery’s i Capel Street var et populært spille- og sessionsted. Eilish Moore spillede med i kvindebandet ”Fallen Angels” og er jo også fra en musikalsk familie som søster til Christy (ja ham) og Luka Bloom.

For “ med den aktuelle revival af folk-scenen i byen er der en enorm mængde af talent, som bør høres, så det er helt oplagt at genetablere denne festival, fejre vores musik, musikere og sangere. Det har længe været min egen personlige drøm, og jeg er begejstret for, at den endelig bliver en realitet”, siger Byrne til The Journal of Music.

Philip King (Scullion og meget mere) siger om festivalen og folkemusikken i det hele taget, at: ”Den fejrer musik og dens aktører, bevarer fortiden og hylder fremtiden, er for evigt og genopfinder også sig selv, men er altid forbundet til den brønd af traditioner, som den kommer fra. Dublin Folk Festival var planlagt og kurateret med ægte kærlighed og omsorg for sangene og musikken, som var dens sjæl og hjerte. Sådan bliver det også i 2023. Vi vil favne ånden fra den originale festival”. Supportnavne til de seks shows er på vej, og billetsalget er startet.

Øverste foto Dermot Byrne

Visit .www.singularartists.ie.