En ung duo ved navn Just To, bestående af sangerinden og harmonikaspilleren Justine Hald Boesen og sangeren og guitaristen Mathæus Bech, har set dagens lys. De udspringer af konservatoriets folkemusiklinje og er tillige nogle af drivkræfterne bag det store orkester Mynsterland.

I et par år har de to syslet med deres sange, og her i det sene forår mente de sig, nærmest ud fra en umiddelbar fornemmelse, parate til at få dem ud. Intet bliver nogensinde helt perfekt, mener de, men nu var det tid. Så indspillede de sangene på en enkelt dag og gjorde det direkte uden nogen form for overdubs eller tilføjelse af musikalske venner. Bortset fra de ekstra musikere på albummets sidste nummer, som også er titelnummeret, og som skiller sig ud fra de øvrige som værende noget mere uprætentiøs. Nærmest som en løs jamsession. Albummet er udsendt til lytning eller download via nedenstående links.

De fine og kompetente tekster tager udgangspunkt i de to sangskriveres personlige univers ud fra den betragtning, at ordene derved flyder bedst. En enkelt tekst har de dog lånt. Den musikalske indpakning er ifølge sagens natur enkel og transparent, og den understøttes af neddæmpede arrangementer. Melodierne er iørefaldende og forstærker poesiens tilsvarende neddæmpede nærhed.  Helheden fremstår med en skrøbelig og sårbar ærlighed, men også smukt og sympatisk.

De er begge ganske habile på deres instrumenter, og Mathæus Bechs vokale indsatser skal der ikke peges fingre ad. Men albummets overordnede udtryk defineres i overvældende grad gennem Justine Hald Boesens nærværende fremførelser af sangene og ikke mindst hendes spinkle og særdeles smukke sangstemme.

Der er meget at hente i dette ærlige, oprigtige og hudløse udspil fra Just To. Denne lettere skimlede anmelder var da ganske betaget. Må ”Lang vej hjem” blive blot en indledende appetitvækker.

 

www.just-to.dk

Hør på: https://www.youtube.com/watch?v=y1iQDjZ3Ruc

eller på: https://soundcloud.com/user-21830366/sets/lang-vej-igen

Download på: https://www.dropbox.com/sh/z9n5wai1nwnf53k/AAA6y_GuhLHa5fBWpfR84H93a?dl=0