To sangerinder med ganske forskellige baggrunde har fundet sammen om at fortolke en række af de ældste danske folkelige ballader. Sara Grabow har markeret sig som en klassisk sanger/sangskriver, men på det seneste også med et mere meditativt koncept. Mia Guldhammer er derimod mere hjemme i duoens historiske repertoire, som hun har dedikeret sig til og optrådt med igennem en del år i forskellige sammenhænge.

De gamle balladetekster er iklædt stærke, dramatiske og molstemte melodier, som duoen formår ikke bare at formidle, men også at accentuere yderligere med deres nærværende udtryk, vekslende fra det kraftfulde til det inderlige. Syntesen af det historiske og det nutidige står stærkest, når de to synger unisont, hvilket er hovedreglen. Sara Grabows lyse og Mia Guldhammers mørke stemme klæder hinanden.

Med nærværende fællesprojekt har de umiddelbart vurderet gjort hinanden bedre. Det klinger af, at de har haft stor lyst til det og har haft tilsvarende tilfredsstillelse ved at udføre det. En forudsætning for musik med et ærligt udtryk

Trods det enkle akkompagnement med guitar og dulcimer betyder de vekslende fortolkninger, at albummet fremstår varieret. De gamle ballader er gennem tiden blevet fortolket i forskellige grader af arrangementsmæssig styrke og storladenhed, men Grabow & Guldhammer viser, at det kan lade sig gøre uden og alligevel bevare en kraftfuld appel

Kun forhærdede sjæle kan undgå at lade sig indfange af denne syntese af stærke melodier, dramatiske fortællinger og intenst vokalt udtryk.

Albummet udkommer på LP til december. Måske en julegaveide.

YouTube Music

https://www.facebook.com/GrabowGuldhammer

Grabow & Guldhammer