Mads Hansens Kapel er en flok lystige svende med en klar opfordring til os om at sige ubetinget ja til julen. Med deres egne ord: ”Hvad er mere nærliggende i årets mørkeste tid end en gedigen portion høvisk og velmoduleret voksensjov i form af en ordentlig omgang musikalsk juletamtam?!” Når de fem spillemænd udover at være lystige tillige er særdeles velspillende, skal man være svært forsænket i vinterdepression for at afvise deres sprælske musikalske juleprodukt.

De har arrangeret og indspillet tre kendte julemelodier og jævnfør deres koncept arrangeret dem som traditionel dansemusik. Mads Hansens Kapel er et spillemandsorkester, ganske enkelt. Det første stykke, ”Til julebal i Nisseland”, har kapellet tydeliggjort, at sangen jo er musikalsk indpakket i en gedigen polka, og vi genkender deres sprudlende udtryk. Med Weyses ”Julen har bragt velsignet bud” viser de, at de også kan dæmpe sig lidt med en stille og stemningsfuld vals. Der rundes af med ”På loftet sidder nissen”, og så kender vi knægtene igen. Melodien sparkes ud som en fyrig hopsa på en måde, som man kun kan opfatte som den eneste sande udførelse.

Alle tre stykker er så smagfuldt og varieret arrangeret, at man må bøje sig for kvaliteten og det musikalske overskud. God jul, og glem frøken Corona – i hvert fald i nogle muntre minutter.

https://www.facebook.com/madshansenskapel

Velkommen

https://music.youtube.com/search?q=mads+hansens+kapel