Skolekoret åbnede også Vinterfestivalen i 2013.

Skolekoret åbnede også Vinterfestivalen i 2013.

Vinterfestivalen på Fyn har en perlerække af fine navne klar til koncerter i dagene 14.- 16. februar med tyvstart i Strib Kirke den 13., hvor trioen Zenobia præsenterer deres repertoire med højskolesange, viser og salmer.

En partoutbillet koster 640 kr, og sådan én får man rigtig meget musik for (dog ikke kirkekoncerten). Man kan også købe billet til de enkelte koncertaftener, og gratis musik kan man også få. Her kan man på Café Scenen overvære åbningen fredag kl. 18.30, hvor den lokale skoles kor underholder.

Lørdag kan man gå fra Hal 2 til Hal 1 om eftermiddagen og ganske kvit og frit nyde Riverside City Jazz Band fra kl. 11.30 til 13.30 i Hal 2, og så kan man næsten nå hele koncerten med det helt nye band FolkZone, som spiller fra kl. 13.00 i Hal 1. Det er en kvintet bestående af Perry Stenbäck, Helge Arildsø, Leif Ernstsen, Anders Mikkelsen og Svend Erik Larsen. Den nye konstellation mødtes mere eller mindre ved pølsevognen ved sidste års festival.

Men allerede fredag har der været fuld program i begge haller efter åbningen.

HverdagsAstronauterne

HverdagsAstronauterne

HverdagsAstronauterne, Folkeklubben og den irske supergruppe Altan er på i Hal 1 kl. 20.00, mens Hal 2 begynder en halv time senere, og her er programmet lige så fristende. Også her ligger to danske navne først, nemlig The Folk Factory og Tue West Kvartet, hvorefter de populære engelske gutter i ahab runder aftenen af her. Men efterf’ølgende kan der jo fortsættes i den irske pub, hvor Denis McLaughlin styrer musikken. Han får blandt andet besøg af vennerne Pia Nygaard og Kieran McLaughlin. Men det skulle ikke undre om der dukker andre musikere op i løbet af festivalen.

Når de to gratis koncerter er færdige lørdag eftermiddag, åbner Hal 1 om aftenen med tre danske bands. Først  Svøbsk, siden Esben Just Trio og som den musikalske rosin i pølseenden træder Søren Kragh-Jacobsen op sammen med sit band Oktober, som han selv betegner som ”et mindre symfoniorkester”. Oktober består af Ida Nørholm, Torben Westergaard, Emil de Waal, Francesco Cali og Jonas Krag.

Thomas Kjellerup Foto: Frants Sørensen

Thomas Kjellerup Foto: Frants Sørensen

Imens Hal 1 holder dansk aften, byder Hal 2 til gengæld på irsk musik med det irsk/tyske/skotske Band Cara og veteranen, men stadig unge, Eleanor Shanley med sin trio bestående af Frankie Lane på guitar og dobro, og mandolin og violinisten Paul Kelly. Her er danske Chasing Grace tredje band på scenen. De har udgivet to album siden de blev dannet i 2010.

Den afsluttende koncert søndag kl. 13.00 bliver med trobadouren Thomas Kjellerup, og han følges af Lasse og Mathilde, der til lejligheden bliver forstærket med Alex Riel, Ole Fick og Bo Stief.

Hele programmet i de to haller bliver som vanligt dygtigt kædet sammen af Bente Kure og Leif Ernstsen.

Der er desuden en guitar workshop søndag kl. 11.00 med Perry Stenbäck som vært.

Billetsalg: http://www.midspar.dk/strib-vinterfestival-2014

www.strib-vinterfestival.dk