En lille individualist kan man vel roligt kalde Fanø Free Folk Festival, som i år afholdes 25. til 27. juli.

festivalplakatSønderho Forsamlingshus er centrum for den nu fem år gamle Fanø Free Folk Festival, som kun sælger 150 partoutbilletter (og muligvis har solgt dem alle), og, hvis der er plads, endagsbilletter i døren.  Som tidligere år kan man bare konstatere, at festivalarrangørerne har sans for at finde og booke navne, som mange af os ikke lige kender – i al fald en hel del af dem. Neofolk og syrede folkperler, som det er blevet skrevet andetsteds. Og programmet spænder vidt, bryder grænser ned og favner vildt bredt.

FFFF5 byder på bl.a. italienske Mattia Coletti, tyske Hungerhoff & The World Roots, amerikanske Powerdove og ditto Arborea, engelske Jo Quail, norske Svarte Greiner, østrigske Bird People, danske Halasan Bazar, Family Underground, Lasse Thorning Jæger og en del flere endnu.

Det bliver alternativt, anderledes, eksperimenterende, helt sit eget, freeform, freestyle, småsyret, poetisk og meget mere. Dét er da  både spændende og forfriskende og vil med garanti blive mødt af et nysgerrigt og åbent publikum. At Fanø med sine lange og ganske specielle traditioner udi folkets musik, sin Sønderhoning og sin Godtfolk Festival også har plads til og basis for alternativt rockende og rykkende folk siger meget om øens musikmiljø og vilje til at gå mange musikalske veje, sideveje og interessante omveje.

FFFF er fræk, frejdig, flippet, frodig. Fabulerende, frit fortolket folk. Anno 2014.