Fra 30. april til og med 3. maj fejres på Shetland 40 års jubilæum for øernes Folk Festival, hvor mange danske musikere i tidens løb har spillet. Og jubilæet bliver fejret med manér. Blandt de godt 20 besøgende bands/solister er danske Habadekuk, som uden tvivl vil være med til at gøre det festligt med deres medrivende og underholdende toner.

Ellers kan man også glæde sig til blandt mange andre at høre bluegrassbandet Della Mae, Julie Fowlis, Le Vent du Nord, finske Frigg, Nordic Fiddlers Bloc med Kevin Henderson, der her kommer på hjemmebane, Dougie MacLean og The Chair.

Habadekuk

Har man mulighed for at deltage i festivalen, så er det bare med at få bestilt billetter på hjemmesiden (link herunder) og komme af sted til de naturskønne øer med de mange musikalske oplevelser.

Kun knap tre uger efter festlighederne slutter på Shetland, går det løs lige syd for på Orkney-øerne 21.-24. maj. Her afholdt man den første festival i 1982, og ligesom hos deres nordlige naboer drives festivalen udelukkende af frivillige.

Der bliver dansk islæt i form af Helene Blum & Harald Haugaard (øverste foto) med band. Så publikum kan glæde sig til smukke sange, fantastiske melodiøse kompositioner og både traditionelle og nye toner fra kvintetten, der for nogle år siden spillede på Shetlands-festivalen. Og der bliver mere skandinavisk musik, da svensk/norske Sver deltager, og ellers kan bl.a. nævnes canadiske Madison Violet, Skerrymore, Talisk, Fara, Karine Polwart og The Chair, der her er på hjemmebane.

Ca. to tredjedele af koncerterne afholdes i Stromness, som er festivalens centrum, og de øvrige andre steder på øerne. Man kan komme til Orkney med færge fra Aberdeen eller med fly fra Aberdeen, Edinburgh eller Glasgow til Kirkwall.

https://www.shetlandfolkfestival.com/

Home