Troubadouren og singer-songwriteren MC Hansen sætter sig med et iskoldt glas vand, efter han har spillet den første af to koncerter, på en af de varmeste sommerdage i Østjylland.

”Jeg var fodboldtosset, da jeg var knægt, men en dag fik jeg bare nok af bold og taktik, og så begyndte jeg at spille musik lige med det samme, da var jeg omkring 17 – 18 år. Så jeg gik fra at være veltrænet til at være luddoven,” smiler MC Hansen, der også lyder det borgerlige navn Mads Christian Hansen, mens han skæver til de sørgelige rester af en meget lækker isdessert, der blev indtaget under MC’s koncert på Susannes Musikcafe i Hou.

Spillede du så solo?

”Nej, for jeg kunne jo ikke spille, så jeg fik fat på et band. Til gengæld var jeg god til at finde på ting og sager. Jeg skaffede for eksempel en helt masse lysudstyr. I begyndelsen spillede vi således i bar mave og med solbriller, for når vi ikke kunne spille, måtte vi finde på noget andet for at vække opsigt. Vi spillede en slags punk, med numre som for eksempel ”Stop, den lille kænguru”, og det var lidt underligt, for jeg kunne simpelthen ikke spille, selv om jeg var med i orkestret.”

Hvad spiller du så nu?

”Jeg har aldrig rigtigt lyttet til country. Og jeg blev forundret, da nogen sagde til mig, at jeg lød countryagtig. Jeg lyttede selv til Kim Larsen, Poul Krebs og Lilholt, og amerikansk musik. Jeg har aldrig lyttet til countrymusik før indenfor de sidste fem år. Jeg har lyttet meget mere til blues og 70’ernes rockmusik. Men der er en flydende grænse, og jeg sætter ikke mig selv i bås som countrysanger. Men hvis nogen spørger, så har jeg ikke noget imod at sige, at jeg synger country. Men det er jo ikke dækkende nok, for jeg synger bare et eller andet, og så er det jo helt klart country ind imellem, men det kan også være rock eller blues. Men jeg tænker ikke over det. For gør jeg det, så holder det ikke. Skal det være langtidsholdbart, så skal jeg ikke tænke over det jeg laver. Jeg kan ikke konstruere det sådan.”

MC Hansen skal til USA på sin anden turne i USA til oktober og igen til februar.

Hvordan er du blevet modtaget i USA?

”Overvældende positivt. Jeg har fået vældig gode tilbagemeldinger efter jeg spillede der tre uger Der skal jeg også lave min næste plade færdig, sammen med CS. Den bliver så udsendt i USA til februar, og kun derovre i første omgang. Den bliver så senere på året udsendt i Europa. Jeg har indtryk af, at amerikanerne forstår nogle andre ting ved musikken end man gør her. Jeg synger kun på engelsk, da jeg jo optræder mest i udlandet.”

Du bor i Malmø, hvordan kan det være?

”Det var en tilfældighed, da muligheden bød sig for at overtage en kammerats lejlighed. Så tog min kone og jeg mod det, og nu har vi boet der i seks år. Der er bare så lækkert i Malmø. Byen har storbykvaliteter som København, men er ikke så hektisk. Til gengæld er der musik overalt. Man har noget man kalder Malmø Sommerscene, og så er der musik overalt hele sommeren, i gårde, i parker, på havnen. Jeg kender ikke andre byer, der gør så meget ud af kultur og musik i det offentlige rum.”

Hvad sker der ellers i den nærmeste fremtid?

”Jeg skal en tur tilbage til Holland, hvor jeg har spillet flere gange, og måske udvide turen til Belgien. Så skal jeg en tur til Irland med Nikolaj Busk. Jeg regner også med at skulle på turne med Vanessa Peters i Italien, hvor hun jo bor, og måske også tage på turne med hende i Holland. I alt bliver det til omkring 70 koncerter herhjemme hvert år, og lige så mange i udlandet,” slutter den lune dansk-svensker, der afsluttende nævner en af de mindeværdige oplevelser, der ikke var så sjov, da det stod på, men efterfølgende huskes.

Efter en Kim Larsen koncert med 2.000 tilskuere, der var helt oppe at køre efter ekstranummeret ”Rabalderstræde”, skulle MC Hansen være aftenens nedvarmningsband. Alene på scenen med sin akustiske guitar var det svært at leve op til hele Danmarks Larsen, som netop havde fyret alle sine hits af, så MC måtte se salen blive tømt, mens han spillede det bedste han havde lært, da publikum jo havde fået hvad de kom efter!

 

www.mchansen.com