Festivalens hovednavne er Andy Irvine & Donal Lunny (begge ex-Planxty). Musikere, der igennem årtier har inspireret og influeret masser af andre, og som i alle mulige kombinationer af bands og solo har fornyet og påvirket den irske musiktradition. Udtrykket ‘still going strong’ giver ny mening, når det handler om disse mastodonter i irsk musik. De spiller på lørdag aften den 5. november i Musikskolens koncertsal, og der er stadig billetter – men skynd jer!

Den irske festival i København har mere end et par årtier bag sig og lykkes hvert år at overraske med et varieret program af unge og lidt ældre topmusikere. Festivalen åbnes torsdag aften kl. 20 i PH Salen af Ash Plant.

På Copenhagen Irish Festival spiller også to danske musikere med solide karrierer i Irland. Det gælder Anders Trabjerg, harmonika, og Jonas Fromseier, banjo/græsk bouzouki. Sammen med japanske Mayo Yanachi på violin træder de op fredag aften som trioen International Shamrocks.

Glemmes skal ikke de to unge, irske bands – begge sekstetter: Ioscaid er på fredag, og

FullSet har fornøjelsen at slutte af lørdag aften efter Andy Irvine & Donal Lunny. Hvilken ære og slet ikke nemt at følge, men det skal nok ende med en fest.

Fra torsdag aften til sent søndag er der gang i PH Cafeen med sessions og masser af crâic – ja, det betyder altså sjov og ballade på irsk. Desuden er der altid diverse workshops på Copenhagen Irish festival.

www.irishfestival.dk.

Lissen Jacobsen