Og det gør Copenhagen Folk Club onsdag d. 26. januar, for Metronomen, hvor de fleste CFC-koncerter afholdes, har åbent igen. Ligesom CFC har andre klubber og spillesteder måttet aflyse en del koncerter igennem Corona-perioden, men nu er restriktionerne lettet og bliver nok det nok mere og mere i den kommende tid. Denne aften kræves dog stadig Corona-pas og mundbind, også siddende, der er faktisk ikke ståpladser.
I denne tid holder flere steder i DK, Skotland og rundt omring i verden Robert Burns-aften, for den verdensberømte og for længst afdøde (i juli 1796) poet, ja Skotlands nationalpoet) blev født 25. januar 1759, og det festligholdes stadigvæk over hele verden hvert år.Med bandet Scotia Nostra står aftenen uvilkårligt og naturligt i Skotlands tegn, også selv om kun ét medlem er skotte.
Det er Rod Sinclair, som har boet i Danmark i mange år, men i sin musik oftest repræsenterer sit fødeland på sang og guitar. Sammen med Christopher Davis Maack på violin, Steffan Sørensen, bas, og Peter Eget på harmonika leverer han den skotske sound. Desuden er Stig Bang Mortensen ofte med på sækkepibe, hvilket blot understreger den dejlige skotske lyd.
Vi kan regne med, at kvintetten fremfører et varieret Burns-repertoire, der skrev vanvittig meget, med varme, engagement og musikalitet på denne Burns-aften, som ikke bliver i det helt store udtræk, fordi vi forbigår det traditionelle måltid, som nogle steder inkluderes, og fokuserer på musikken!
Robert Burns er kendt for mangt og meget, men her til lands og bredt over hele verden for nok især Auld Lang Syne, som han skrev i 1788 til en meget ældre melodi. Vi synger den til nytår og i Jeppe Aakjærs danske udgave, ’Skuld gammel venskab rejn forgo’. Og det er stadig en melodi og ord, som bevæger her mere end 260 år efter Burns’ fødsel.
Se vores kalender for evt. andre koncerter med Scotia Nostra på denne Burns-turné.