Så er efterfølgeren til ”Midnat”, som var trioens første lovende album, kommet på gaden.

Trioen Zenobia med Mette Kathrine Jensen, søstrene Louise og Charlotte Støjberg er skiftet fra efterårssange på deres første album, til den efterfølgende årstid vinteren. Trioen ynder årstiderne, og det mærkes tydeligt på valget af sange til albummet. Det er alle smukke, følsomme vintersange med et budskab, som bringes videre i Zenobias egne arrangementer, og lydbilledet er ligesom på ”Midnat” intenst, så man lytter samtidigt med at musikken kryber helt ind under huden.

Albummet indeholder 14 vintersange/salmer/melodier, nogle mere kendte end andre, men fælles for dem alle er, at de er i nye spændende arrangementer med gæstemusikerne Martin Rauff på bas, Soonich Lydom, mundharmonika, Ditte Hassing, bratsch, Mette Spang-Hanssen, cello, Torben Sminge, trompet og på violin Niels Skovmand og Ditte Fromseier Mortensen. Desuden medvirker Karen Mose, Helene Blum og Jullie Hjetland som vokal på et enkelt nummer.

To af numrene er dog helt nye. Martin Rauff har skrevet teksten til cd’ens titelnummer ”I vintermørkets hal” eller “Midvintervals”, som den også hedder, mens Mette Kathrine Jensen og Louise Støjberg har skrevet melodien. Den falder godt ind sammen med de øvrige melodier i en helhed, og er måske et af de bedste, hvis man skal fremhæve et. Det andet nye nummer er skrevet af harmonikavirtuosen Mette Kathrine Jensen og hedder en ”Julepolonaise”. Det er et smukt instrumental nummer, der næsten opfordrer til en munter svingom.

En cd, der kan få én til at glemme den mørke vinterstemning. Med smuk vokal af Louise Støjberg, så man kan få kuldegysninger ned ad ryggen, følsomt og lidenskabeligt klaverspil af Charlotte Støjberg, mens Mette Kathrine Jensens alsidige og passionerede harmonikaspil giver glæde og fryd.

Zenobia: I vintermørkets hal

GO’ Danish Folk Music (2010)