Meget lovende debut.

Godt nok er der kun er gået en fjerdedel af 2013, men alligevel er der ingen tvivl om, at ”For Grandpa” må være et af de mest lovende debutalbums i  år.

Bandet har kastet sin kærlighed over country-folkgenren med et flot resultat til følge. Musikken kører derudad uden svinkeærinder, direkte, sprudlende og lige på med stor energi og smittende glæde.

Noget af det første, man bemærker på albummet, er de uslebne, rå og upolerede vokaler, som er meget iørefaldende og giver cd’en et unikt, særegent og autentisk præg. Her er ballader, stille alvorlige sange, country og folkrock og masser af dejlige, rytmiske melodier på cd’en. ”God I Love You” er et iørefaldende nummer, som man næsten kan synge med på med det samme. Lytter man til ”I think I died in Nashville” er man tilbage i hælene på Johnny Cash i bedste klassiske countrystil, mens ”Leavin’ Tennessee” er ren romantik og melankoli i bedste udgave.

Titelmelodien ”For Grandpa” er eneste instrumentalnummer på albummet, og et af de absolut bedre af slagsen, ikke mindst på grund af Ulrik Tarp Merrildgaards fine banjospil. Bandet har også en sang med en anderledes alvorlig baggrund. Den er om Kerry Max Cook, der tilbragte 22 år på dødsgangen i Texas for et mord, han ikke havde begået. Sangen er blevet doneret til støtteorganisationen Chasing Justice, efter at Kerry Max Cook havde hørt det danske band på youtube. Albummet sluttes af med et par melankolske ballader. Det ene med den underfundige titel ”There’s a dog in me”!

Workers in Songs har eksisteret siden 2008, og måske er det derfor, at der er ikke mindre end 13 numre på ”For Grandpa” med tilsammen næsten en times spilletid. Alle numre er skrevet og komponeret af bandet, der har været nomineret til Underground Music Awards.

Morten Krogh synger og spiller mundharpe, ukulele og guitar, mens Michael Møller ligeledes synger og spiller guitar. Ved trommerne sidder Jonas Skovlykke Jensen, og bas trakteres af Morten Dehn. Ulrik Tarp Merrildgaard spiller en meget iørefaldende banjo undervejs, men er også guitarist og vokalist, ligesom bandets enlige kvindelige medlem Cisser Mæhl, der også spiller violin.

Workers in Songs spiller releasekoncert på Loppen på Christiania fredag den 5. april. Fatter Eskil lægger scene til i Aarhus den 11. april, og så kommer de til Gjethuset i Frederiksværk både den 10. og 11. maj. Senere i maj, den 25., spiller bandet deres gode folk’n’country i KB18 i Kødbyen i København.

Bandet kan opleves live på Fatter Eskil i Århus 11. april og dagen efter i Gjethuset i Frederiksværk. Der er også mulighed for at høre Workers in Songs ved Live Live Festival i Roskilde 10. maj og endelig er bandet support for Peter Molinari 25. maj ved KB18 i København.

http://workersinsongs.com/

Damn Right Records