Duoen Lunau & Sund udsendte 9. september deres sjette album, og på det suppleres de af de fine musikanter og faste band med Palle Hjorth på klaver/orgel/synthesizer, Peter Dombernowsky på trommer/percussion, Morten Jørgensen, bas, og Torben Sminge krydrer smukt med sit trompetspil på flere numre.

I Dine Hænder rummer ni sange, der kredser om de store ting som livet, kærligheden, eksistensen, samlivet, drømmene, naturen, fortidens skygger og en god vens død, den smukke En Seng Af Guld. De to, Trine Lunau og Peter Sund, spiller ikke bare sammen, men er et par, og her er (vel også) en evig kilde til sange. Kærlighed har eller får alle mulige facetter, som tiden går, og dem får vi med netop de tos altid personlige og modne twist.

Titelsangen er dog inspireret af et helt andet par, deres kurdiske venner, flygtet fra Irak mange år siden til Danmark, hvor de mødtes: Avan Fatah og Niaz Bayati, som begge er kunstnere. Niaz kom hertil med brækkede, følelsesløse fingre, men bruger alligevel sine hænder til den kunst, han skaber i ler. Avan er bildende kunstner. Hænder skaber og vi er med til at bære hinandens skæbner i vores hænder – det er et vigtigt tema.

Men CD’en (eller vinyl, download, etc.) indledes med sangen En Lille Smule Længere Hen Ad Vejen, der har tekst af Julie Maria og musik af Sund. Den er, som de fleste numre, i et roligt tempo, og der er sådan en melankolsk tone, selv om sangen egentlig er optimistisk. 1000 Sten har skøn guitarintro, og i det hele taget er Sunds diverse strenge en fornøjelse. To Øjne har også Peter Sunds vokal i front, som Lunaus ellers er mest, og dette lettere uptempo-nummer skal nok få livepublikummet med sig. Ligesom ”Nu”, hvor han også står længst fremme.

Sangen Dig Som Mit Hjerte Elsker Mest er en genindspilning fra parrets første album, og det er jo rart, at de kan synge den så godt og ægte efter 20 år sammen. Det er et flot nummer på alle måder og instrumenter plus Trine Lunaus varme, fine stemme. Dette stemningsfulde og vedkommende album vil fungere endnu bedre live, men bestemt også hjemme, når man ønsker at nyde velspillet, velsunget, afslappet, men langtfra ligegyldig musik, som ligger der og simrer mellem folk/americana/nordiske traditioner, af nogle kaldet nordicana/visesange anno 2020, ja,singersong-writing. Eller med andre ord: Lunau & Sunds sound!

Det er sange med indhold flot udført og leveret fra hjerterne. Duoen med det gode backingband kan uden tvivl levere meget mere endnu, hvor de måske også vil gå nye veje? Albummet er indspillet i eget studie, Farm Music Studie og er udgivet af The Farm Music med distributionshjælp af Gateway Music. De fysiske udgaver kan også købes via duoens hjemmeside og selvfølgelig ved koncerter. www.lunau-sund.dk