Duoen Lene Høst & Miriam Ariana udsendte i 2015 deres debut-cd ”Vingefang” med musik fra og inspireret af både nordiske traditioner, fransk visekunst og brasiliansk rytmik. Inspirationen kom af ophold og rejser rundt omkring i verden, og resultatet var et både ganske bredt og personligt repertoire. De har nu taget navn efter debut-cd´en og med fine resultater videreudviklet deres musik og lydbillede.

Lene Høst betjener sig af først og fremmest klaver og guitar og Miriam Ariana af violin og bratsch, men begge anvender tillige percussion og ikke mindst vokal. Netop sidstnævnte er speciel og kendetegnende for Vingefang. Når stemmerne ikke bruges ordløst som integrerede instrumenter i arrangementerne, er teksterne både danske, franske og spanske. De vokale indsatser er – i kraft af både gode stemmer, fine arrangementer og inderlige fremførelser – nærværende, personlige og charmerende.

Gode instrumentale kompetencer føjer sig fint til arrangementerne, og det hele kompletteres af en række studiemusikere, som hver for sig er anvendt behersket og afstemt. Derved bevares duoens enkle og transparente lyd samtidig med, at den nødvendige variation opnås. Stor musikalsk bredde hæmmer ofte enheden i repertoiret, men i Vingefangs tilfælde sørger de personlige arrangementer for, at det ikke sker.

”Tidens ekko”, der hovedsageligt består af duoens egne kompositioner og arrangementer, er en veludført, afdæmpet og inderlig oplevelse, ikke mindst i kraft af at musikken trods sin musikalske enkelhed fastholder intensiteten og derved interessen hele vejen igennem.

GO Danish Folk Music

www.vingefang.com

www.facebook.com/vingefang/

www.youtube.com/results?search_query=vingefang