Turid Nørlund har været vidt omkring, siden hun som fire-årig begyndte i musikalsk legestue på Århus Folkemusikskole. Hun har skrevet sange til det danske Melodi Grand Prix tre gange, har medvirket på produktioner med Thomas Kjellerup og Niels Hausgaard og undervist både på Nordjysk- og Vestjysk Musikkonservatorium og i musikvidenskab på Århus Universitet. samt utallige andre steder med sangskrivning som hovedfag. Turid Nørlund er i øjeblikket lektor i rytmisk sang og sammenspil ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus og har netop udgivet albummet ”Curtains”.

De 13 velskrevne numre på cd’en bliver leveret med elegance og følelse af singer/songwriteren, der har skrevet alle tekster og komponeret de fleste numre selv, og så er de indspillet i hendes eget private hjem. Hun afslører en nærværende åbenhed og naturlighed i sine tekster, som i øvrigt alle er på engelsk, og siger selv:

”Det er sange, jeg har haft brug for at skrive. Jeg har aldrig før tilladt mig at være så privat i min sangskrivning.” De er holdt i beherskede akustiske arrangementer, der gør albummet meget lyttevenligt med sprøde klange, som nærmest slynger sig omkring lytteren og indhyller ham/hende i blide rytmer.

Det er en nydelse at læne sig tilbage og høre de melodiske kompositioner og sange fra Turid Nørlund, der selv spiller ukulele, mens hun har Julie Ørnholt Bøtker med på slagtøj, Kasper Söderlund på guitar og dobro, mens Kristian Westergaard spiller autoharpe og guitar. Endelig er medproducenten af cd’en Søren Bigum i aktivitet på bas, cello og guitar.

”Who I am is what you get and see” hedder det meget passende i cd’ens første nummer ”It has just begun”, og så er linjen lagt for et album med dejlige vokalarrangementer og akkompagnementer, og som lige så passende afsluttes med nummeret ”Come on back to me”. Og det er der ingen tvivl om – man lægger gerne øre til Turid Nørlunds musik igen og igen.

GO’ Danish Folk Music.