Ved indgangen til denne søde juletid har den debuterende dansk-svenske folktrio med det amerikanske navn Tiny Hoedown udgivet en ganske fremragende, selvskrevet, selvkomponeret og engelsksproget EP. Canned Memories, ”minder på dåse”, er navnet på det absolut gaveegnede og sprøde bluegrass-udspil.

Forhåbentlig kan vi snart høre trioen i Bluegrass Music Denmarks regi. De tre fortjener nemlig både at høres og ses. Den korte filmsekvens på gruppens Facebookside, www.facebook.com/tinyhoedown, er en appetitvækker, der udstråler ro, spilleglæde og sikker instrumentbeherskelse. Facebook-filmen viser starten på EP’ens andet nummer, ”Letters”, der har en fin mandolin i front. Alligevel fangedes mine øjne især af Maja Aarøe Freses usædvanlige instrument, en femstrenget cello, der her helt uforstyrret og utraditionelt bruges som bas. Andre indspilninger viser dog, at hun også kan bruge buen.

De tre musikere er Maja Aarøe Freese (5 strenget cello, vokal), Thyge SP (violin, mandolin og vokal) og svenskeren Thomas Eriksson (cittern og guitar). Alle tre bachelorstuderende på hhv. Folkekons i Esbjerg, Rytmisk Musikkonservatorium i København og folk/verdensmusiklinjen på Musikhögskolan i Göteborg.

Teksterne bevæger sig inden for det traditionelle, vemodige bluegrass-univers. Her er den elskede, der ikke kan glemmes. Her er de forsmåede breve, afsendt fra den dybeste ensomhed, og kærlighedens tømmermænd i nummeret ”Did We Do Wrong”? Og endelig lidt lys i mørket i påkaldelsen af en ny sommer i afslutningsnummeret ”In Your Eyes”.

Trioen mener selv, at deres musik ”reflekterer Appalachernes dybe skove og Skandinaviens golde kyster”, men jeg hører nu mere af det førstnævnte end af det sidste, ligesom jeg hører mere bluegrass end oldtime og americana. Men en flot debut, som giver appetit på meget mere, er det helt bestemt.