Så blev det endelig tid for Tako Lakos debutalbum efter flere års live kultstatus. Gnistrende, levende, imponerende flot balkanbeatgypsywhateveritis-musiceren.

Tako Lako har valgt at launche deres første album på Smukfest i Skanderborg i dag torsdag d. 9. august. Lad os håbe at titlen ”Through The Mud” ikke siger noget om den kommende weekends vejrkonditioner, men i så fald vil koncerten da nok bare blive dét vildere.

10 numre har de superdygtige musikere strikket sammen i spændende, farvemættede, modige og opfindsomme mønstre – fandenivoldsk og frygtløst udført på små og store pinde.

Og hvorfor ikke, de er jo begavede, så det basker. Så meget kan jeg da høre, selv om mit hjerte ikke normalt banker så hårdt for toner som disse. Men medrivende er Tako Lako nu alligevel. Som numrene skrider frem, gribes jeg af stemningen, de skæve rytmer, det engagerede spil, det mørke i det lyse, det legende og eksperimenterende. Tænder først rigtigt på fjerde nummer, Grimyboy med den drømmeriske, filmisk violin, men så er der heller ingen vej tilbage. Hold nu op, hvor det kører.

Andreas Broby Jensen på harmonika og keys har komponeret en masse af musikken, Ognjen Curcic på hypnotisk vokal har skrevet de fleste af ordene, og alle er jo med ind over: Søren Stensby på violin og guitar, Philip Zubin Hormozi Köppen på bas, Johan Christian Dynnesen på trommer og percussion og Malene Brask Olsen, klarinet og saxofon. De er hver især og sammen suverænt dygtige musikere, der soleklart har været mere end parate til at kaste deres kunnen og spillelyst ind i og ud dette album.

”Through The Mud” er et vanvittig flot visitkort at tage med videre ud i verden, som allerede mange steder har modtaget dem med begejstring, fremover ikke mindre. Tako Lako er vindere af Emergenza Festivalen 2008, finalister i Karrierekanonen 09, optræden samme år på Roskilde Festival, Spot Festival 2011 med seks stjerner i Gaffa og som næsten eneste danske band har de spillet på den kæmpestore, engelske Glastonbury Festival. Og altså netop nu i Skanderborg, senere på måneden i Tønder, i Tivoli og mange andre steder i Danmark de næste måneder.

Tako Lako betyder ”nemt nok”, og det lyder måske nemt nok, men kun fordi de så meget kan deres kram.

www.takolako.dk