Omtale af single og musikvideo:

Den 9. september udgav roots-rockerne Thorbjørn Risager & The Black Tornado musikvideoen “Navigation Blues”, der er en forsmag på det album, der udkommer den 30. september. Videoen er en flot produceret sag med gyngende, smukt spillet blues og de rigtige blå og dunkle farver, der netop kendetegner genren.

Thorbjørn Risager fra Jyllinge synger med stærk og smertetynget stemme om, at alt er blevet mørkt, og hans tændstikker, der som et spinkelt håb måske kunne lyse lidt op, er sgu blevet våde. Så ingen synlig vej ud af skidtet! Han vader på billedet rundt på må og få i mørkt vand med truende skyer i horisonten. “Nogle gange virker GPS’en bare ikke, og du ved ikke, hvad du skal gøre, eller hvor du skal gå hen”, siger han selv. I disse tider med krig i Europa og atomvåbentrusler, der svirrer gennem luften kan lytteren nok genkende stemningen.

Videoen lover godt for den kommende albumudgivelse, og overrasker ved – godt et minut henne – at lade en kvindelig strygekvartet bryde igennem de truende skyer og de hårde drenge med solbriller, el-guitarer og saxofoner. Måske som et lille vink om, at der trods alt er håb forude?