cd bob novaMed VM i fodbold i Brasilien i TV de kommende fire uger er det oplagt med en anmeldelse af en gang bossa nova, som jo er folkemusik i det store, sydamerikanske land.

På nær ét er samtlige numre skrevet af Sverre Stein Nielsen og Thomas Engelhardt Rasmussen. De spiller begge guitar, og så står førstnævnte for de fleste vokalnumre på albummet, dog i duetter med norske Live Foyn Friis i to numre: Det ret iørefaldende og velklingende The Simple Things og det rytmisk velfunderede og danseopfordrende, svingende  nummer med den passende titel Dance. Hun er med til at give albummet lidt kant og variation.

Peter Bjerrum er med på slagtøj, saxofonen trakteres af Freddy Rasmussen, og Ole Ulvedal er med på bas. Desuden høres Jesper Riis på flügelhorn og Nina Hyldgaard Rasmussen i kor på et enkelt nummer. Men det er stemningsfyldte numre som One Two Free, titelnummeret fra albummet Sleepers Express og den smukke Aloise, som fylder særlig godt i ørerne i denne oldtimer-stils stilfærdige rytmiske nydelse af genren, der stadig er meget populær i oprindelseslandet Brasilien.

Det er ikke de store armbevægelser, der præger cd’ens 11 numre. Men det klæder bandet, at de ikke på noget tidspunkt forsøger at popularisere musikken, men holder sig til rødderne, som de gør rigtigt godt.

Det er The Bob Nova Projects andet album, efter at de i 2011 udgav New View.

http://www.thebobnovaproject.com/