Man kan godt begynde at glæde sig til, at den amerikanske countrysanger Ted Russell Kamp kommer til Garagen i Albertslund  5. april. Han har været professionel musiker i næsten 30 år og udsendte sit første soloalbum i 1996. Dette er hans 14. soloalbum. Desuden har han medvirket på en håndfuld album med Shooter Jennings, som han har spillet med i godt 15 år, og han har også spillet sammen med Jessi Colter og Whitney Morgan.

Ted Russell Kamp er mest kendt som bassist for de nævnte musikere, men han har stor spændvidde, både hvad angår det instrumentale og det lyriske. Hans nye udspil indeholder 12 numre og foruden hans favorit-instrument bassen, så spiller han guitar, dobro, orgel og slagtøj. På California Son får han dog hjælp af en række studiemusikere.

Albummets titel er også navnet på åbningsnummeret, som svinger iørefaldende i både rytmer og tekster. Næste skæring er et mere hårdtslående og lidt rockende nummer og meget passende med titlen ”Hard to Hold”. I nummeret ”Shine On” får han selskab af Paul Lacques og Rob Waller på vokal, og de tre præsenterer en dejlig, harmonisk sang både med soloer, duoer og som trio.

Der skiftes mellem muntre ballader og rolige numre, som eksempelvis ”Firelight”, så ensformigt er det bestemt ikke. Ted Russell Kamp forstår at veksle mellem hillbilly, oldtime, bluegrass og andre countrygenrer, og flere af numrene har fået et pift i mere rockende stil, som albummets to sidste numre.

Sangskriveren bor ikke som mange andre indenfor genren i Nashville, men i Los Angeles, for som han siger: ”Det bedste ved at bo i LA er musikken. (foruden vejret, og muligheden for at arbejde for filmindustrien) Da der er et enormt talent i byen og mange musikere, som er villige til at hjælpe med hinandens projekter.

Så der er ingen tvivl om hvorfor han har kaldt sit nye album California Son! Da han nyder at være en californisk søn! ”Jeg er vokset siden jeg kom til Californien”, siger den tildeligere New Yorker.