cd-stine-michel-lille-skyHvor er det godt, at Stine Michel tænker på at give vores børn begavede fortællinger og god musik! Hun er desuden god til at samle virtuose musikere. Hun bakkes på den seneste plade, ”Lille Sky”, op af ingen ringere end Christine Dueholm på trommer og Perry Stenbäck på guitar (og meget andet). Michel skriver generelt selv sangene og musikken, men på ”Lille Sky” er ”Trommeregn” dog skrevet af Christine Dueholm.

”Lille Sky” er en musikfortælling med de to figurer Trolderose og Trommelise i centrum. De, der har fulgt med i Michels produktion og i Anemoneteatrets forestillinger, vil kunne genkende figurerne som to handlekraftige, iderige og musikalske piger. Godt nok kan Trommelise ikke tale, men hun kan så meget andet, og så kan hun tromme! Når de to piger er sammen, er det muligt for dem at få skyen til at regne og solen til at skinne igen bagefter. Børnene inddrages og fanges ind af historien. Prøv det selv på børn og børnebørn. Det virker!

Lille Sky er forsvundet, efter at den har skændtes med solen. Så nu kommer der ingen regn, og Trolderoses og Trommelises dejlige klokketræ er ved at visne, for der er ingen regn og ingen steder at søge ly for solens hede stråler. Nu prøver pigerne gennem musik, sang og dans at kalde Lille Sky tilbage, så Klokketræet kan reddes. Den ringeagtede og miskendte flue viser sig her at være en god hjælper, for den er i virkeligheden en tordenflue, der varsler regn. Og ja, historien kunne sagtens være virkelig og handle om klodens tilstand, klimamålene og om den globale opvarmning!

Trods sin relativt unge alder (hun er født i 1973) har Stine Michel allerede nået utroligt meget og glædet mange børn (og voksne). I løbet af de seneste 12 år er det blevet til ikke mindre end 10 plader. Hendes første udgivelse var den lidt jazzede voksenplade ”Til De Elskende”, der i 2004 blev nomineret til ”Årets Danske Folkdebut”.  Hun har modtaget en Danish Music Award (for voksenpladen ”Natravn” i 2008), foruden Carl Prisen 2016 som årets komponist for børn. Hun har givet hundredvis af koncerter for børn og voksne over hele Danmark. Biblioteker, børnehaver, kulturhuse m.m.

Min personlige favorit i den samlede produktion er nok Michels CD, ”Frejas Viser” (2010), der er hendes mest traditionelt viseprægede. Den handler om en kvinde med hang til elskov og katte, en ægte genfødt kærlighedsgudinde med bopæl i Jernbane Allé i Vanløse! Flere af Stine Michels plader har i øvrigt været anmeldt her på RootsZone, der også rummer et interview med hende. Brug søgeluppen oppe til højre her på siden – og besøg også hjemmesiden www.stinemichel.dk