Troubadouren Stanley Samuelsen, der er født på Færøerne, har udsendt sin første cd på dansk. Siden han i 1970 kom til Danmark, har han udgivet tre albums, men alle på modersmålet.

Det er lykkedes for ham at få fortolket og oversat de færøske digteres værker på dansk på smukkeste vis, så man kan kun føle glæde ved at lytte til sangene. Selv en sang med titlen ”Regn” kan man glæde sig over.

Ellers afløser den ene smukke sang den anden på albummet, der indeholder 13 numre, og de bliver alle elegant akkompagneret af Stanley Samuelsen selv på guitar.

Datteren Astrid Samuelsen synger smukt på to af albummets numre, hvilket absolut ikke gør det dårligere.

Selv om de fleste digte fortolkes og præsenteres i positive toner, så lurer alvoren og sørgmodigheden i teksterne, f. eks. i ”Sig at du vil med” og ”Den sidste Geirfugl”, der begge er meget smukke sange og melodier.

Stanley Samuelsen synger i en af sine sange ”Lys og glæde vil jeg sprede”. Det må siges at være lykkedes fuldt ud for ham, da hans tekster og musik er levende og eftertænksom, så man kan glæde sig over, at vi nu også kan lytte til ham på dansk.

 

Stanley Samuelsen: Alle hjertets sange 2011

www.stanleysamuelsen.dk