Den i Ribe bosiddende skotte Rod Sinclair har fundet inspiration til sit nye album i sin ”baghave” . Temaet for CD’en er Vadehavet, som strækker sig fra Esbjerg i nord til hollandske Den Helder i syd.

Rod Sinclair har skrevet næsten alle tekster selv og komponeret det meste af musikken. Dog har han her fået hjælp af Jacob Pedersen og Martin Schack til et par af de otte numre, som albummet indeholder, ligesom Andreas Tophøj også er medkomponist til titelnummeret ”Seascape”.

Musikken og teksterne bevæger sig rundt i Vadehavet med tidevand, sandbanker, sluser, diger, marsk, fugle, får, sæler og fisk som emner. Det er en kærlighedserklæring til den helt specielle natur i og omkring Vadehavet, hvor Rod Sinclair har forstået at fange stemningen og overføre den til musik.

Han spiller selv banjo og guitar, men synger også på mange af numrene. Det bliver til et par duetter med sangerinden Jullie Hjetland, der også synger et par dejlige solonumre.

Fra jazzens verden er hentet Jacob Pedersen på bas, mens folkemusikeren Andreas Tophøj er med på violin. På keyboard og harmonika er Martin Schack, og endelig spiller Anders Pedersen mandolin og guitar. Så et band som er sammensat af flere genrer, der nu er forenet i Rod Sinclairs musikalske naturskildring, hvor der er højt til ”loftet” og store vidder.

Jullie Hjetland synger smukt og følsomt om ”Blanke Hans” og ”Gryden”, mens der præsenteres mere muntre toner, når Rod Sinclair slår sig løs i sømandsballaden ”Silver Harvest” og ikke mindst i ”Seascape”, hvor nummeret afsluttes med en instrumental afdeling.

Ingen tvivl om at skotten med den karakteristiske stemme er på hjemmebane i den natur og det miljø, han beskriver så levende, og som han her har sat ord og toner på.

GO’ Danish Folk Music

http://www.rodsinclair.com/seascape.html