Denne cd har fået navn efter det gode fynske ord, som på rigsdansk nok ville hedde ”rigtignok”. Og den er rannok en hel masse ting.

Som vi har set eksempler på i de seneste år, er duo et fantastisk forum for udtryksfuldt sammenspil. Mulighederne for at udnytte hver enkelts kompetencer optimalt og spille op til hinanden er næsten ubegrænsede. Aftaler er da gode, men ikke strengt nødvendige, hvis bare man har store ører.

Denne duo er ingen skuffelse. Man kan få en god oplevelse af at høre cd’en én gang med fokus på Michael Graubæks violin, én gang til med fokus på Theis Langelands klaverspil … og så igen igen med fokus på sammenspillet. Der er noget at hente over det hele. Man skal ikke lade sig snyde til at tro, at det hele er improvisatorisk, der er arbejdet ganske meget med sammenspil og tilpasning og effekter og nuancer.

Genremæssigt er cd’en forholdsvis bred – det må den naturligt være, allerede fordi Michael Graubæk er en genremæssigt bredt funderet violinist. Man skal ikke tro, at det kun er dansk, dansk musik. Teknikken og indsigten rækker også til britisk musik. Rent instrumentale inspirationer dukker endda frem … uden smålige hensyn til, om det lige lyder en hel masse af folkemusik.

Der er mange nyere kompositioner med – bla. titelmelodien. Begge musikere har bidraget.

Men det, der binder det sammen, er at det hele tiden vender tilbage til noget dansk, traditionel folkemusik.

 

Rannok: “Rannok”

GO’ Danish Folk Music (2010)

Michael Sommer