Ny specialskive fra den produktive veteran. 18 albums alene i 90erne og nullerne.

Her er Peter solo, hvis man kan sige sådan, når han har allieret sig med en lang række exceptionelle musikere, der hver på deres måde sætter stemningsfuld kolorit på sangene. Den svenske digter og forfatter Dan Andersson har skrevet de oprindelige tekster mellem 1910 og 1920, og Peter Abrahamsen har fordansket dem og er som en af få ikke-svenskere optaget i det fine Dan Andersson-Selskab.

Peter er om nogen arbejderklassens røde soldat og fortolker (Carl Scharnberg og Oscar Hansen m.fl.), og det stemmer egentlig godt overens med hans kærlighed til countrymusikken, der også kan høres her i de hurtige numre. Han har skrevet musikken til en hel del af sangene, også til den, der for tiden gør sig på dansktoppen! Johans Johannes, hvor Janne Lærkedahl synger. Selv foretrækker jeg den langsomme, poetiske melankoli.

Manden har været med i fem årtier, tro det eller ej, og var nærmest rockstar tilbage i 1958. Han har været vidt omkring og uhyre produktiv, også når det gælder om at fortsætte slægten, så at sige. Ikke mindre end fem af hans seks børn medvirker på pladen, bl.a. Troels og Franka Abrahamsen. Med er også blandt alle de andre fine, fine musikere Ditte Fromseier på violin, men alle burde nævnes.

Peter går som altid til den med krum hals, synger muntert, melankolsk og myndigt, indlevet, uforstilt og med ægte følelse og interesse for alt det, han kaster sig ud i.

Med titlen fra hans tidligere udgivelse af bokssættet med ikke mindre end ni cd’er, incl. ni nye numre, til salg for 299 kroner: Så langt…så godt.

Vejen til Luossa er også godt gået.

www.peterabrahmsen.dk